پنکیک: خلاصه تجربیات نی نی سایت (18 نکته الزامی)
پنکیک یه صبحانه یا عصرونه خوشمزه و آسونه که میشه خیلی سریع آمادهش کرد. تو این پست، یه سری از تجربههای مامانهای گل تو نی نی سایت رو جمعآوری کردیم که میتونه به شما کمک کنه یه پنکیک بینقص درست کنید.
این نکات هم برای کسایی که تازه کارن خوبه و هم برای حرفهایترها میتونه یه یادآوری باشه.
- ✳️آرد رو حتماً قبل از استفاده الک کنید تا گلوله نشه.
- ✳️برای پف بیشتر، سفیده و زرده تخم مرغ رو جدا کنید و سفیده رو بزنید تا فرم بگیره و بعد به بقیه مواد اضافه کنید.
- ✳️از شیر ولرم استفاده کنید، نه خیلی سرد و نه خیلی گرم.
- ✳️اگه پنکیکها خشک میشن، یکم ماست یا خامه ترش به مواد اضافه کنید.
- ✳️میتونید به جای شیر، از ماست هم استفاده کنید. پنکیکها نرمتر میشن.
- ✳️مراقب باشید مواد رو زیاد هم نزنید، فقط در حدی که مخلوط بشن کافیه.
- ✳️تابه رو با روغن یا کره خیلی کم چرب کنید.
- ✳️حرارت باید ملایم باشه تا پنکیکها نسوزن و مغز پخت بشن.
- ✳️وقتی روی پنکیک حباب زد و لبههاش کمی سفت شد، وقتشه که برشون گردونید.
- ✳️برای اینکه همه پنکیکها یه اندازه باشن، از یه پیمانه یا ملاقه برای ریختن مواد استفاده کنید.
- ✳️میتونید به مواد پنکیک، میوه، شکلات چیپسی یا مغزهای خرد شده اضافه کنید.
- ✳️برای خوشمزهتر شدن، کمی وانیل یا دارچین به مواد پنکیک اضافه کنید.
- ✳️اگه عجله دارید، میتونید از مخلوط آماده پنکیک استفاده کنید.
- ✳️برای تزئین، میتونید از عسل، مربا، شکلات صبحانه، میوه و خامه استفاده کنید.
- ✳️اگه پنکیکها به تابه میچسبن، مطمئن بشید که تابه به اندازه کافی گرم شده.
- ✳️برای رژیمیتر شدن پنکیکها، از آرد جو یا آرد سبوسدار استفاده کنید.
- ✳️میتونید پنکیکها رو از قبل درست کنید و توی یخچال نگهداری کنید و قبل از سرو گرمشون کنید.
- ✳️اگه پنکیکها بوی تخم مرغ میدن، یکم آبلیمو به مواد اضافه کنید.

نوش جان!
منتظر نظرات و تجربیات شما هستیم!
تجربه های پنکیک از نی نی سایت: 18 نکته کلیدی
1. راز پفکی شدن پنکیک: بیکینگ پودر تازه!
بیشتر کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که بهرهگیری از بیکینگ پودر تازه، رمز پفکی شدن پنکیک است. حتماً تاریخ مصرفش را چک کنید. بعضیها هم از ترکیب بیکینگ پودر و جوش شیرین (به مقدار خیلی کم) استفاده کرده بودند و نتیجه را عالی ارزیابی کرده بودند. توصیه شده بود که بیکینگ پودر را آخر سر و خیلی آرام اضافه کنید تا حبابهای هوا از بین نروند.
2. آرد مناسب، تاثیر مستقیم بر بافت پنکیک
نوع آرد استفاده شده هم بسیار مهم است. آرد شیرینیپزی نتیجه بهتری نسبت به آرد نان دارد. برخی کاربران نی نی سایت مخلوطی از آرد سفید و آرد سبوسدار (به نسبت 2 به 1) را پیشنهاد کرده بودند تا هم بافت خوبی داشته باشد و هم کمی سالمتر باشد. الک کردن آرد قبل از اضافه کردن به مواد، باعث میشود پنکیک شما لطیفتر شود.
3. شیر یا ماست؟ هر کدام یک بافت متفاوت!
بهرهگیری از شیر یا ماست در دستور پنکیک، بافت متفاوتی به آن میدهد. شیر پنکیک را نرمتر و ماست پنکیک را کمی متراکمتر میکند. برخی کاربران نی نی سایت از ترکیب شیر و ماست (به نسبت مساوی) استفاده کرده بودند و از بافت و طعم آن راضی بودند. اگر از ماست استفاده میکنید، بهتر است ماست چکیده باشد تا پنکیک خیلی آبکی نشود.
4. تخم مرغ، عامل انسجام و پف
تخم مرغ در پنکیک نقش مهمی در انسجام مواد و پف کردن آن دارد. حتماً از تخم مرغ تازه استفاده کنید. برخی کاربران نی نی سایت توصیه کرده بودند که زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و سفیده را جداگانه بزنید تا پف کند و سپس به مواد اضافه کنید. تخم مرغها را قبل از بهرهگیری از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسند.
5. شکر، نه خیلی زیاد نه خیلی کم!
مقدار شکر در پنکیک باید متعادل باشد. استفاده زیاد از شکر باعث سفت شدن پنکیک میشود و استفاده کم، طعم آن را بیمزه میکند. برخی کاربران نی نی سایت از شکر قهوهای به جای شکر سفید استفاده کرده بودند که طعم کاراملی به پنکیک میدهد. میتوانید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید (البته مقدار مایعات را باید کم کنید).
6. کره آب شده، راز لطافت پنکیک
اضافه کردن کره آب شده به مواد پنکیک، باعث لطافت و خوشمزهتر شدن آن میشود. برخی کاربران نی نی سایت از روغن مایع به جای کره استفاده کرده بودند اما طعم و بافت کره را ترجیح میدادند. مراقب باشید کره داغ نباشد و کمی خنک شده باشد تا مواد پخته نشوند.
7. وانیل، عطر و طعم بینظیر
وانیل یکی از مواد ضروری برای خوش عطر و طعم کردن پنکیک است. از وانیل مرغوب استفاده کنید. برخی کاربران نی نی سایت از اسانسهای دیگری مانند اسانس بادام یا پرتقال هم استفاده کرده بودند. مقدار کمی وانیل کافی است، استفاده زیاد آن باعث تلخ شدن پنکیک میشود.
8. هم زدن بیش از حد، ممنوع!
هم زدن بیش از حد مواد پنکیک، باعث سفت شدن آن میشود. فقط تا حدی که مواد مخلوط شوند کافی است. وجود کمی گلوله در مواد پنکیک اشکالی ندارد. بهتر است از همزن دستی استفاده کنید تا کنترل بیشتری روی هم زدن داشته باشید.
9. استراحت دادن به مواد، راز بافت یکدست
استراحت دادن به مواد پنکیک (حدود 15-20 دقیقه) باعث میشود بافت آن یکدستتر شود و پنکیکها بهتر پف کنند. در این مدت، گلوتن موجود در آرد فرصت استراحت پیدا میکند. میتوانید مواد را در یخچال قرار دهید اما قبل از پخت، حتماً کمی صبر کنید تا به دمای اتاق برسد.
10. تابه مناسب، کلید طلایی پخت یکنواخت
بهرهگیری از تابه نچسب و مناسب، برای پخت یکنواخت پنکیک بسیار مهم است. از تابههای چدنی یا تابههای مخصوص پنکیک استفاده کنید. تابه را قبل از ریختن مواد، خوب گرم کنید. میتوانید کمی روغن یا کره در تابه بریزید اما نیازی به چرب کردن زیاد نیست.
11. حرارت ملایم، رمز پخت کامل
حرارت باید ملایم باشد تا پنکیکها به طور کامل پخته شوند و نسوزند. اگر حرارت زیاد باشد، پنکیکها سریع میسوزند و داخل آنها خام میماند. میتوانید حرارت را در طول پخت تنظیم کنید.
12. نشانه های برگرداندن پنکیک
وقتی روی سطح پنکیک حبابهای کوچک ایجاد شد و لبههای آن کمی خشک شد، زمان برگرداندن آن است. با یک کفگیر پهن و نازک، پنکیک را به آرامی برگردانید. فقط یک بار پنکیک را برگردانید، برگرداندن چند باره باعث سفت شدن آن میشود.
13. خلاقیت در طعم دهی
میتوانید با اضافه کردن موادی مانند شکلات چیپسی، بلوبری، موز یا گردو به مواد پنکیک، طعم آن را متنوع کنید. برخی کاربران نی نی سایت از پوره کدو حلوایی یا هویج هم استفاده کرده بودند. در بهرهگیری از مواد اضافی زیادهروی نکنید تا بافت پنکیک خراب نشود.
14. سس های خوشمزه، تکمیل کننده طعم پنکیک
میتوانید پنکیکها را با سسهای مختلف مانند سس شکلات، سس کارامل، سس توت فرنگی یا عسل سرو کنید. برخی کاربران نی نی سایت از ترکیب ماست یونانی و میوههای تازه به عنوان سس استفاده کرده بودند. میتوانید از خامه زده شده یا بستنی هم به عنوان تاپینگ استفاده کنید.
15. تزیین پنکیک، جذابیت بیشتر
میتوانید پنکیکها را با میوههای تازه، شکلات رنده شده، پودر قند یا پودر کاکائو تزیین کنید. برخی کاربران نی نی سایت از قالبهای مختلف برای برش دادن پنکیکها استفاده کرده بودند. تزیین پنکیک، مخصوصا برای کودکان، جذابیت آن را بیشتر میکند.
16. نگهداری پنکیک های پخته شده
اگر پنکیکها را از قبل پختهاید، میتوانید آنها را در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، میتوانید از مایکروویو یا تابه استفاده کنید. پنکیکها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشوند.
17. دستور پخت های متنوع
در نی نی سایت، دستور پختهای متنوعی برای پنکیک وجود دارد. میتوانید با جستجو، دستور پخت مورد علاقه خود را پیدا کنید. میتوانید با تغییر مواد اولیه، دستور پختها را مطابق سلیقه خود تغییر دهید. تجربه کردن دستور پختهای جدید، میتواند شما را به یک پنکیک پز حرفهای تبدیل کند.
18. نکات مهم برای پنکیک های رژیمی
18 نکته کلیدی پخت پنکیک از زبان نی نی سایتیها!
برای تهیه پنکیک رژیمی، میتوانید از آرد جو دوسر، شیر کم چرب، سفیده تخم مرغ و شیرین کنندههای مصنوعی استفاده کنید. برخی کاربران نی نی سایت از پودر پروتئین هم در مواد پنکیک استفاده کرده بودند. میتوانید پنکیکهای رژیمی را با میوههای کم کالری و ماست یونانی سرو کنید.
1. آرد مناسب، رمز پنکیک پفکی
بسیاری از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که بهرهگیری از آرد شیرینیپزی (آرد سفید قنادی) به پفکی شدن پنکیک کمک زیادی میکند. آرد همهمنظوره هم قابل استفاده است، اما نتیجه نهایی ممکن است کمی متفاوت باشد. بعضیها پیشنهاد میدهند آرد رو الک کنید تا هوا بخوره و سبک بشه. این کار هم به پفکی شدن کمک میکنه. به مقدار آرد دقت کنید. زیادی آرد باعث سفت شدن پنکیک میشه. برای تنوع میتونید از آرد جو دوسر هم استفاده کنید. آرد سبوس دار هم پنکیک رو مقوی تر میکنه، اما ممکنه بافتش کمی متراکم تر بشه. آرد ذرت هم یک انتخاب خوب برای افرادیه که به گلوتن حساسیت دارند. موقع اضافه کردن آرد، مواد رو زیاد هم نزنید، فقط در حدی که مخلوط بشن کافیه.
2. بیکینگ پودر، ناجی پف پنکیک
همه تاکید داشتند که بیکینگ پودر تازه و با کیفیت، کلید اصلی پف کردن پنکیک هست. اگه بیکینگ پودرتون کهنه باشه، پنکیک خوب پف نمیکنه. بعضیها علاوه بر بیکینگ پودر، از مقدار کمی جوش شیرین هم استفاده میکنند. جوش شیرین رو مستقیم با مواد ترکیب نکنید، بهتره اول با مواد خشک مخلوطش کنید. مقدار بیکینگ پودر رو دقیق اندازه گیری کنید. زیادی بیکینگ پودر باعث طعم تلخ میشه. اگه از جوش شیرین استفاده میکنید، حتما از یک ماده اسیدی مثل ماست یا آبلیمو هم در ترکیب پنکیک استفاده کنید. بیکینگ پودر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا خاصیتش رو از دست نده. قبل از بهرهگیری از بیکینگ پودر، به تاریخ انقضاش دقت کنید.
3. تخممرغ، عامل انسجام و طعم
تخممرغها باید به دمای اتاق رسیده باشند تا بهتر با بقیه مواد مخلوط بشن. زرده و سفیده تخممرغ رو جداگانه بزنید. سفیده رو تا جایی بزنید که پف کنه و بعد آروم به بقیه مواد اضافه کنید. اگه تخممرغ ندارید، میتونید از پوره سیب یا موز له شده استفاده کنید. مقدار تخممرغ رو با توجه به دستور پخت تنظیم کنید. زیادی تخممرغ باعث سفت شدن پنکیک میشه. از تخممرغ تازه استفاده کنید تا پنکیک طعم بهتری داشته باشه. برای پنکیک گیاهی، میتونید از جایگزین های تخم مرغ مثل پوره سیب یا پودر تخم کتان استفاده کنید. قبل از بهرهگیری از تخممرغ، اون رو داخل یک ظرف جداگانه بشکنید تا از سالم بودنش مطمئن بشید.
4. شیر، لطافت و رطوبت
شیر هم باید به دمای اتاق رسیده باشه. شیر سرد باعث میشه خمیر گلوله بشه. به جای شیر، میتونید از ماست، دوغ یا خامه رقیق شده هم استفاده کنید. اگه شیر ندارید، میتونید از آب هم استفاده کنید، اما پنکیک کمی خشکتر میشه. مقدار شیر رو کم کم اضافه کنید تا خمیر یکدستی داشته باشید. برای پنکیک های طعم دار، میتونید از شیر طعم دار مثل شیر نارگیل یا شیر بادام استفاده کنید. اگه از ماست استفاده میکنید، حتما ماست رو با کمی آب رقیق کنید. شیر رو به آرامی به مواد خشک اضافه کنید تا از ایجاد گلوله جلوگیری کنید.
5. شکر، شیرینی متعادل
مقدار شکر رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. میتونید از شکر قهوهای هم استفاده کنید. به جای شکر، میتونید از عسل، شیره خرما یا استویا هم استفاده کنید. اگه از میوه های شیرین مثل موز استفاده میکنید، مقدار شکر رو کم کنید. شکر رو با مواد خشک مخلوط کنید تا به طور یکنواخت در خمیر پخش بشه. برای پنکیک رژیمی، میتونید از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید. شکر رو به تدریج اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، طعم خمیر رو بچشید. اگه از عسل استفاده میکنید، کمی بهش آبلیمو اضافه کنید تا طعمش ملایم تر بشه.
6. کره یا روغن، طعم و بافت
کره رو ذوب کنید و بعد به مواد اضافه کنید. کره باعث میشه پنکیک خوشطعمتر بشه. به جای کره، میتونید از روغن مایع یا روغن نارگیل هم استفاده کنید. تابه رو با کمی کره یا روغن چرب کنید. از کره یا روغن بدون نمک استفاده کنید. مقدار کره یا روغن رو کم کم اضافه کنید تا پنکیک چرب نشه. روغن نارگیل به پنکیک طعم و عطر خوبی میده. کره رو قبل از اضافه کردن به مواد، کاملا خنک کنید.
7. وانیل، عطر دلپذیر
وانیل باعث میشه پنکیک عطر و طعم بهتری داشته باشه. میتونید از وانیل پودری یا وانیل مایع استفاده کنید. اگه وانیل ندارید، میتونید از پوست رنده شده لیمو یا پرتقال هم استفاده کنید. مقدار وانیل رو زیاد نریزید، چون طعمش غالب میشه. از وانیل با کیفیت استفاده کنید. وانیل رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی بیشتر میتونید از اسانس های خوراکی دیگه هم استفاده کنید. وانیل رو به همراه مواد تر به خمیر اضافه کنید.
8. استراحت خمیر، صبر کلید طلایی
بعد از اینکه مواد رو با هم مخلوط کردید، خمیر رو به مدت 10-15 دقیقه استراحت بدید. این کار باعث میشه گلوتن آرد استراحت کنه و پنکیک نرمتر بشه. خمیر رو در دمای اتاق استراحت بدید. بعد از استراحت، خمیر رو هم نزنید. استراحت دادن به خمیر باعث میشه حباب های هوا در خمیر ایجاد بشه و پنکیک پف کنه. اگه وقت ندارید، میتونید خمیر رو به مدت کوتاه تری استراحت بدید. اگه خمیر خیلی غلیظه، بعد از استراحت کمی شیر بهش اضافه کنید. اگه خمیر خیلی رقیقه، بعد از استراحت کمی آرد بهش اضافه کنید.
9. تابه مناسب، حرارت ملایم
از یک تابه نچسب استفاده کنید. تابه رو روی حرارت ملایم گرم کنید. اگه تابه نچسب ندارید، از یک تابه معمولی استفاده کنید و اون رو با دقت چرب کنید. حرارت زیاد باعث میشه پنکیک بسوزه و داخلش خام بمونه. قبل از شروع پخت، مطمئن بشید که تابه کاملا داغ شده. از تابه های مخصوص پنکیک استفاده کنید تا پنکیک های یک اندازه داشته باشید. تابه رو بیش از حد چرب نکنید. از کاردک نازک برای برگردوندن پنکیک استفاده کنید.
10. اندازه مناسب، قاشق یا ملاقه
از یک قاشق یا ملاقه برای ریختن خمیر در تابه استفاده کنید. سعی کنید همه پنکیکها یک اندازه باشن. مقدار خمیر رو با توجه به اندازه تابه تنظیم کنید. خمیر رو به صورت یکنواخت در تابه پخش کنید. از ملاقه های مدرج برای ریختن خمیر استفاده کنید. برای پنکیک های کوچکتر، از قاشق چایخوری استفاده کنید. خمیر رو در مرکز تابه بریزید و اجازه بدید خودش پخش بشه. اگه خمیر خیلی غلیظه، میتونید با پشت قاشق اون رو صاف کنید.
11. زمان پخت، صبر و حوصله
وقتی روی پنکیک حبابهایی ظاهر شد و لبههاش شروع به خشک شدن کرد، وقت برگردوندنشه. پنکیک رو با دقت برگردونید تا شکلش خراب نشه. هر طرف پنکیک رو حدود 2-3 دقیقه بپزید تا طلایی بشه. اگه حرارت زیاد باشه، پنکیک زود میسوزه. اگه حرارت کم باشه، پنکیک خشک میشه. برای تست کردن پخت پنکیک، میتونید یک خلال دندون داخلش فرو کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد، پنکیک پخته. بعد از پخت هر پنکیک، تابه رو تمیز کنید.
12. دورچین خوشمزه، هنر چیدمان
پنکیکها رو با میوههای تازه، خامه، عسل، شکلات یا سیروپ سرو کنید. از میوه های فصل برای تزیین پنکیک استفاده کنید. خامه زده شده طعم پنکیک رو عالی میکنه. سیروپ افرا یک انتخاب کلاسیک برای سرو پنکیک است. میتونید از پودر قند هم برای تزیین استفاده کنید.
13. طعمهای متنوع، خلاقیت در آشپزی
میتونید به خمیر پنکیک طعمهای مختلفی اضافه کنید، مثل دارچین، کاکائو، پوره موز یا توتفرنگی. از شکلات چیپسی برای طعم دار کردن پنکیک استفاده کنید. از ادویه های مختلف برای طعم دار کردن پنکیک استفاده کنید. میتونید به خمیر پنکیک پنیر خامه ای اضافه کنید. از پوره کدو حلوایی برای پنکیک پاییزی استفاده کنید. از سبزیجات معطر مثل جعفری و شوید برای پنکیک های شور استفاده کنید. از طعم دهنده های طبیعی استفاده کنید.
14. نگهداری پنکیک، جلوگیری از بیات شدن
پنکیکهای پخته شده رو میتونید در یخچال نگهداری کنید. قبل از مصرف، اونها رو گرم کنید. میتونید پنکیک ها رو در فریزر هم نگهداری کنید. پنکیک ها رو در ظرف دربسته نگهداری کنید. قبل از فریز کردن، پنکیک ها رو کاملا خنک کنید. برای گرم کردن پنکیک ها، از مایکروویو یا تابه استفاده کنید. پنکیک های فریزشده رو قبل از مصرف از فریزر خارج کنید و اجازه بدید یخش باز بشه. پنکیک های مانده رو میتونید به عنوان پایه دسر استفاده کنید.
15. دستور پخت بدون گلوتن، برای افراد حساس
برای تهیه پنکیک بدون گلوتن، از آرد بدون گلوتن استفاده کنید. آرد بادام، آرد برنج و آرد ذرت از جمله آرد های بدون گلوتن هستند. به دستور پخت بدون گلوتن، صمغ زانتان اضافه کنید. به مقدار آرد بدون گلوتن بیشتر از آرد معمولی نیاز دارید. خمیر بدون گلوتن نیاز به استراحت بیشتری دارد. پنکیک بدون گلوتن را با حرارت ملایم تری بپزید. میتونید از ترکیب چند آرد بدون گلوتن برای تهیه پنکیک استفاده کنید.
16. پنکیک رژیمی، لذت بدون عذاب وجدان
برای تهیه پنکیک رژیمی، از آرد سبوس دار و شیر کم چرب استفاده کنید. به جای شکر، از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید. از میوه های کم کالری برای تزیین پنکیک استفاده کنید. از تخم مرغ کامل استفاده نکنید و فقط از سفیده تخم مرغ استفاده کنید. مقدار روغن یا کره رو به حداقل برسونید. از ماست یونانی به جای خامه برای سرو پنکیک استفاده کنید. میتونید به خمیر پنکیک رژیمی، پودر پروتئین اضافه کنید.
17. پنکیک گیاهی، بدون لبنیات و تخم مرغ
برای تهیه پنکیک گیاهی، به جای شیر از شیر گیاهی (مثل شیر بادام یا شیر سویا) استفاده کنید. به جای تخم مرغ، از پوره سیب یا موز له شده استفاده کنید. به جای کره، از روغن گیاهی استفاده کنید. برای طعم دهی بیشتر، به خمیر پنکیک گیاهی وانیل یا دارچین اضافه کنید. پنکیک گیاهی رو با میوه های تازه و سیروپ گیاهی سرو کنید. میتونید از پودر تخم کتان به عنوان جایگزین تخم مرغ استفاده کنید. به خمیر پنکیک گیاهی، کمی سرکه سیب اضافه کنید تا پفکی تر بشه.
18. رفع اشکال، پرسش و پاسخ
اگر پنکیک سفت شد، دفعه بعد شیر بیشتری به خمیر اضافه کنید. اگر پنکیک پف نکرد، از بیکینگ پودر تازه استفاده کنید. اگر پنکیک سوخت، حرارت تابه رو کم کنید. اگر خمیر پنکیک گلوله شد، از شیر ولرم استفاده کنید. اگر پنکیک به تابه چسبید، از تابه نچسب استفاده کنید. اگر پنکیک طعم خوبی نداشت، از مواد با کیفیت استفاده کنید. اگر باز هم مشکلی داشتید، از نی نی سایت کمک بگیرید!





